Zongerijpte aardbeien uit eigen tuin zijn natuurlijk het allerlekkerst. Probeer ze eens in een zomerse drankje!
Dit heb je nodig
- 4 verse aardbeien, zonder kroontje
- 6 blaadjes basilicum
- 2 el limoensap
- rasp van ½ limoen
- ijsklontjes
- koel, bruisend water
Zo ga je te werk
- Verdeel de aardbeien, het basilicum, het limoensap en de limoenrasp over de twee glazen.
- Stamp de ingrediënten tot een puree, bijvoorbeeld met de zijkant van een kleine deegroller.
- Laat vijf minuten staan, zodat de smaak van het basilicum kan intrekken.
- Verwijder dan de basilicumblaadjes uit de glazen.
- Leg in elk glas enkele ijsklontjes en vul de glazen verder met koel, bruisend water.
- Garneer met een schijfje limoen, een schijfje aardbei en basilicumblaadjes.
Tip
In plaats van basilicum kunt u ook verse muntblaadjes gebruiken.