Voor dit gerecht kun je prima gekookte aardappelen die overgebleven zijn van de vorige dag gebruiken. Voorgekookte kant-en-klare aardappelblokjes uit de supermarkt zijn een andere, snelle oplossing.
Bereidingstijd: 20 min.
Dit heb je nodig
- ca. 600 g gekookte aardappelen
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- enkele takjes verse tijm
- 5 eieren
- wat zout en peper
Zo ga je te werk
- Snijd de gekookte en afgekoelde aardappelen in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter.
- Bak ze met de olijfolie aan in een koekenpan die ook geschikt is voor de oven.
- Maak de ui en de knoflook schoon.
- Snijd de ui in kleine blokjes en de knoflook fijn.
- Voeg ze toe aan de aardappelen, samen met de blaadjes van de tijm, en laat dit zo’n vijf minuten op een laag vuur bakken.
- Klop in een kom de eieren los met voldoende zout en peper.
- Giet de eieren over de aardappels en zet de pan nu in een op 175 graden voorverwarmde oven.
- Laat de tortilla hier staan tot de bovenkant mooi gestold en gaar is, dit duurt zo’n tien minuten. Keer de tortilla vervolgens om met behulp van een groot bord.
- Snijd hem in puntjes en serveer warm of koud. Lekker met een schep chutney.