Aardappel-preisoep maken, hoe doe je dat? Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min.
Dit heb je nodig voor het aardappel-preisoep recept
De volgende benodigdheden heb je nodig voor het aardappel-preisoep recept:
- 2 à 3 grote (vastkokende) aardappels
- 1 prei
- 25 g boter
- 1 l (evt. iets meer) groente- of paddenstoelenbouillon (zelfgemaakt of van een blokje)
- 100 ml crème fraîche
- dikke plak gerookte ham, in blokjes gesneden
- zout en peper
Zo ga je te werk
Aardappel-preisoep maken doe je op de volgende manier:
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Was de prei goed, verwijder het kontje en het groene blad (alleen het stuk dat lelijk is) en snijd de rest van de prei in dunne ringen.
- Smelt de boter in een soeppan en bak de aardappels en de prei even aan.
- Giet de warme bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de soep zachtjes tot de aardappels gaar zijn.
- Voeg dan de crème fraîche en de hamblokjes toe en warm deze even mee.
- Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer naar wens met wat achtergehouden blokjes ham en een stukje prei in zeer dunne ringetjes.
Foto: Otto Kalkhoven