Rabarber is een van de makkelijkste en meest dankbare groentes om te verbouwen in de moestuin. Dit frisse recept geeft je nieuwe inspiratie om de oogst te verwerken.
Bereidingstijd: 1 uur
Zo ga je te werk
- 100 g bloem
- 40 g havervlokken
- 100 g koude boter
- 1 tl bakpoeder
- 8 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 8 stelen rabarber, gewassen en in stukjes van 1 cm gesneden
- 2 el geschaafde amandelen
Zo ga je te werk
- Maak het deeg voor de kruimellaag door de bloem te mengen met de havervlokken, de boter en het bakpoeder.
- Wrijf er met je vingers een kruimelig deeg van, niet te fijn.
- Roer er vijf eetlepels suiker door en het zakje vanillesuiker.
- Zet dit mengsel in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de stukjes rabarber in een ovenschaal en strooi er de resterende drie eetlepels suiker over.
- Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel het over de rabarber.
- Strooi er als laatste de amandelschilfertjes over.
- Bak de crumble in ongeveer 35 minuten gaar.
- Serveer met lobbig geklopte slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Deze lekkernij is zowel warm als lauw erg lekker. Lekker fris: meng eens een fijngesneden appel door de rabarber.