Uitbundig goudgeel gekleurde weilanden in april zijn al reden genoeg om de paardenbloem in ons hart te sluiten. Maar laat ook je maaltijden eens opfleuren door deze veelzijdige plant.
Bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig
- 75 g boter
- 200 g basterdsuiker
- 2 eieren (losgeklopt)
- 100 g bloem
- 50 g cacao
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl vanillesuiker
- 200 ml melk
- 6 el paardenbloemengelei
- 30 paardenbloemen, alleen de bloemblaadjes
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 190 graden, heteluchtoven op 170 graden.
- Klop de suiker, de boter, de eieren en de vanillesuiker door elkaar.
- Roer vervolgens de melk erdoor.
- Zeef de bloem, de cacao en het bakmeel en roer door het botermengsel.
- Giet het in een ingevette bakvorm. Bak de cake in 30 tot 35 minuten in de oven.
- Laat de cake afkoelen en snijd hem horizontaal in drie plakken.
- Verwarm de paardenbloemengelei in een pannetje, roer tijdens het verwarmen glad.
- Bestrijk de onderste laag cake dik met gelei en bestrooi met gele paardenbloemblaadjes.
- Leg de volgende plak cake erop.
- Bestrijk ook deze met gelei en bestrooi met bloemblaadjes.
- Leg de bovenste plak erop en bestrooi met paardenbloemblaadjes.
- Garneren met een paardenbloem.