Verwerk je verse of ingevroren frambozen in deze heerlijke plaatkoek.
Bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig
- 250 g zachte boter
- 180 g suiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- 4 eieren
- 250 g bloem
- ½ zakje bakpoeder
- snufje zout
- 3 blikken perziken
- 400 g frambozen
- 400 ml crème fraîche
- 600 ml slagroom
- 2 zakjes klopfix
Zo ga je te werk
- Klop de boter met de gewone suiker en één zakje vanillesuiker tot een romige, bleke massa.
- Voeg één voor één de eieren toe, zodat ze goed opgenomen worden.
- Zeef in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een snufje zout.
- Voeg dit toe aan de boter en meng tot een mooi cakebeslag.
- Vet een groot bakblik in met boter of bedek het met bakpapier. Verdeel het beslag erover.
- Laat de perziken goed uitlekken en snijd ze in dunne partjes.
- Verdeel een derde van de perziken over het beslag samen met de helft van de frambozen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de plaatkoek ongeveer 35 minuten in het midden van de oven.
- Laat de koek volledig afkoelen.
- Meng de crème fraîche met twee zakjes vanillesuiker.
- Klop de slagroom stijf met de klopfix en roer er voorzichtig de crème fraîche door.
- Verdeel de room over de koek en garneer met de overige partjes perzik en de helft van de overgebleven frambozen.
- Pureer de resterende frambozen (voeg eventueel wat suiker toe) en verdeel ook deze puree over de koek.
- Snijd in stukken en serveer direct.