Een herfstige eenpansmaaltijd, ook geschikt voor vegetariërs.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 min.
Dit heb je nodig
- 600 g krieltjes
- 200 g sjalotjes
- 200 g prei
- 200 g worteltjes
- 200 g (grot)champignons
- 20 ml zonnebloemolie
- 0,6 l groentebouillon
- 1 tl korianderzaad (pletten)
- klein bosje krulpeterselie
- snufje peper en zout
- 40 ml room
Zo ga je te werk
- Schrob de krieltjes, spoel en droog ze.
- Verwarm vervolgens de olie, rooster er de geplette korianderzaadjes in en bak hierin de krieltjes enkele minuten aan.
- Pel de uien en roer deze door het mengsel.
- Laat alles, zonder verder te roeren, een paar minuten garen.
- Voeg de gesneden worteltjes toe, bestrooi het geheel met peper en giet er nu zoveel bouillon bij tot alles net onder staat.
- Breng de inhoud tegen de kook aan.
- Strooi nu de grof gesneden paddenstoelen over de massa, evenals de grof gesneden prei, en laat alles in een gesloten pot een halfuur op een laag vuur sudderen.
- Schep tenslotte de fijngesneden peterselie, samen met de room, voorzichtig door de stoofpot. Als je er geraspte oude kaas aan toevoegt, ontstaat een volwaardige vegetarische maaltijd.