Een heerlijk kruidige soep die de innerlijke mens verwarmt. Makkelijk om vegetarisch te maken, vervang dan de kippenbouillon door een (pittige) kruidenbouillon.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 min.
Dit heb je nodig
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- 1 wortel
- 1 aardappel
- 2 el geraspte verse gemberwortel
- 3 tl curry madras (Indiaas specerijenmengsel)
- 250 g rode linzen
- 800 ml hete kippenbouillon
- 50 g gedroogde cranberry’s
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- wat zout en peper evt. chilipoeder
Zo ga je te werk
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn.
- Bak ze rustig aan in de zonnebloemolie.
- Schil de wortel en de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, voeg ze toe aan de ui en knoflook.
- Voeg ook de geraspte gember en de curry madras-kruiden toe en bak dit geheel zo’n vijf minuten aan.
- Voeg nu alle overige ingrediënten toe, breng het geheel aan de kook en draai daarna het vuur lager.
- Laat de soep een half uur op een laag vuurtje pruttelen.
- Garneer eventueel met verse koriander.
Je kan de soep naar smaak nog pittiger maken met chilipoeder, extra peper en komijnpoeder.
Tip: in plaats van de curry madras-kruiden kunt u ook 2 eetlepels Indiase kruidenpasta uit een potje gebruiken (verkrijgbaar in grotere supermarkten van het merk Patak’s).