Heerlijke zelfgemaakte kruidkoek voor bij de koffie. Makkelijk om te maken en super leuk om je gasten aan te bieden!
Bereisingstijd: 1 uur en 20 min.
Dit heb je nodig
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 1 snuf zout
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- ½ tl gemalen piment
- 100 g bruine basterdsuiker
- 150 g honing
- 225 ml melk
- beetje boter om cakevorm van 1 liter mee in te vetten
- vel bakpapier
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Vet een cakeblik van 1 liter in met boter en knip een stuk bakpapier dat op de bodem past.
- Mix alle ingrediënten in een kom tot een glad beslag en schep dit in de cakevorm.
- Bak de koek in het midden van de oven in ongeveer één uur bruin.
- Laat de koek in het blik buiten de oven tien minuten rusten en stort hem dan voorzichtig uit de vorm.
- Snijd er plakken af en besmeer deze dik met roomboter.
- Verpak de overgebleven koek goed, dan blijft hij vers en lekker kleverig.