Deze muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, geserveerd met wat bieslookbloemetjesboter. Heerlijk om mee te nemen tijdens een frisse lentepicknick, als je gaat wandelen of fietsen.
Bereidingstijd: 40 min.
- 275 g bloem
- 1 el bakpoeder
- 1 tl zout
- 2 eieren
- 225 ml volle melk
- 2 of 3 lente-uitjes, in fijne ringen gesneden
- ¼ rode ui, fijngesneden
- 50 g pittige kaas, geraspt
Recept voor 12 stuks
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom.
- Klop in een kommetje 1 ei los met de melk en roer dit kort door de bloem; er mogen gerust klontjes in blijven zitten.
- Roer er de gesneden lente-ui en rode ui en de geraspte kaas door, ook met zo weinig mogelijk bewegingen.
- Verdeel het beslag nu over een ingevet muffinbakblik met twaalf holletjes (leg er als je wil papieren vormpjes in).
- Klop het tweede ei los, bestrijk hier de bovenkant van de muffins mee en bestrooi met nog wat extra geraspte kaas.
- Bak deze hartige hapjes nu twintig minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven, tot ze goed gerezen en mooi goudbruin zijn.
- De muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, geserveerd met wat bieslookbloemetjesboter.
- Laat hiervoor een half pakje gezouten roomboter (125 gram) zacht worden en roer er de losgemaakte bloemetjes van drie bieslooksprieten door.
- Laat weer wat hard worden in de koelkast, voordat je de boter meeneemt naar de picknick.