Het lijken net echte tulpen, deze gevulde pruimtomaatjes. Lekker als hapje bij de borrel, als bijgerecht of als tapas.
Bereidingstijd: 10 min.
Dit heb je nodig
- 1 trosje kleine pruimtomaten
- 150 gr roomkaas
- bosje bieslook
- snufje zout
Zo ga je te werk
- Was een trosje kleine pruimtomaatjes schoon en dep ze droog.
- Kerf ze aan de bovenkant kruislings in met een scherp mes.
- Haal voorzichtig de pitjes en het binnenste vruchtvlees uit de tomaten; dit lukt het beste met een klein theelepeltje.
- Vul de tomaatjes daarna met roomkaas. Een (wegwerp)spuitzak is daarbij een handig hulpmiddel, maar het gaat ook prima met een theelepeltje en wat geduld.
- Prik onderin elk tomaatje een gat met een satéprikker en steek hier een sprietje verse bieslook in.
- Schik de tomaatjes mooi op een bord, zodat ze op een echt bosje tulpen lijken.
Tip: een lekkere roomkaasvulling maak je door 150 gram roomkaas los te roeren met enkele eetlepels fijngesneden verse platte peterselie en dille.