Rogé Offermans ontwikkelde diverse recepten waarbij al het goeds uit zijn streek, Zuid-Limburg, naar boven komt. Bijvoorbeeld deze stoofpeertjes.
Bereidingstijd: 3 uur en 15 min.
Dit heb je nodig
- 1 kg Gieser Wildeman-peertjes
- 0,5 l witte wijn
- wat water
- een flinke schep suiker
- 2 steranijs
- 1 tl korianderzaadjes
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 takje verse tijm
Zo ga je te werk
- Schil Gieser Wildeman-peertjes, maar laat het steeltje zitten.
- Verwijder eventueel het klokhuis met een appelboor of mesje.
- Breng de peertjes aan de kook met witte wijn en water (aanvullen tot ze onder staan), suiker, steranijs, korianderzaadjes, rozemarijn en tijm.
- Dek de peertjes af met een stuk bakpapier en leg hierop een passend bord (zodat de peertjes onder blijven).
- Stoof de peertjes in ca drie uur beetgaar op een zacht vuur.
- Halveer de peertjes en serveer ze met geitenkaas (of oude kaas) en een flinke schep vijgenchutney.
- Ook lekker met een plak krokant gebakken gerookt spek.