Deze pastasalade met broccoli maak je van een restje pasta. Het is een heerlijke, makkelijke en gezonde maaltijd.
Bereidingstijd: 20 min.
Dit heb je nodig
- 250 g vlinderpasta of een restje gekookte pasta
- ½ stronk broccoli, in kleine roosjes
- 100 g gerookte spekjes
- ½ rode ui, fijngesneden
- 1 handvol rode druiven, gehalveerd
- 2 el geroosterde pijnboompitjes
- 6 el mayonaise
- 2 el rode wijnazijn
- beetje zout en peper
- 1 takje verse rozemarijn
Zo ga je te werk
- Als je geen restje gekookte pasta hebt, kook dan de vlinderpasta in ruim water beetgaar (houd de kooktijd op de verpakking aan), spoel de pasta af en laat hem afkoelen.
- Kook de broccoli in vier minuten beetgaar, giet af en laat even uitstomen.
- Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan.
- Doe de pasta in een grote kom en meng er de broccoli, de spekjes, de ui, de druiven en de pijnboompitjes door.
- Klop een dressing van de mayonaise, de rode wijnazijn, zout en peper.
- Meng de dressing goed door de salade en serveer direct.
- Garneer met wat fijngehakte verse rozemarijn.