Een frisse voorjaarssalade van de eerste oogst uit de moestuin: sla, bladgroen en radijsjes. Ideaal om mee te nemen tijdens een lentepicknick.
Bereidingstijd: 15 min.
Dit heb je nodig
- flinke handvol verse blaadjes uit de tuin (bijvoorbeeld pluksla, jong bietenblad, spinazie, rucola, eikenbladsla)
- 1 bosje radijsjes
- 1 handjevol rode druiven
- 4 rondjes zachte Hollandse geitenkaas
- ΒΌ teentje knoflook, zeer fijn gesneden
- 1 tl mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 6 el olijfolie
- snufje zeezout
- snufje versgemalen zwarte peper
Zo ga je te werk
- Was de slablaadjes goed en droog ze met behulp van een slacentrifuge. Scheur de blaadjes wat kleiner als dat nodig is.
- Snijd de gewassen radijsjes in dunne plakjes en halveer de druiven.
- Snijd de rondjes geitenkaas in vieren.
- Doe de knoflook, mosterd, azijn, olijfolie, zout en peper. in een leeg jampotje.
- Draai het deksel erop en schud het goed door elkaar.
- Voeg pas op het laatste moment de dressing toe en serveer de salade in kleine (papieren) bakjes.