Kruukpleatjes

Flakkeesse koekjes op een bordjes met een kopje thee en bolletjes wol

Dit typisch Flakkeese koekje wordt gebakken in de koekenpan. Vermoedelijk is de naam een verbastering van ‘kruud’ (kruiden/specerijen) en werd met ‘plaete’ de bakplaat of koekenpan bedoeld, die vroeger op de plattebuiskachel werd gebruikt.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 500 g Zeeuwse bloem
  • snufje zout
  • kaneelpoeder naar smaak
  • witte basterdsuiker 250 g
  • zachte roomboter 250 g
  • 75 ml melk

Zo ga je te werk

  1. Vermeng de bloem met het zout en de kaneel.
  2. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en kneed tot een deeg.
  3. Maak een lange rol van ongeveer 5 centimeter dik en snijd plakjes van ongeveer 1,5 centimeter dik.
  4. Bak ze op een laag vuurtje in een droge koekenpan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top