Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Dit heb je nodig:
- 500 g tamme kastanjes
- 2 grote aardappels
- 1 wortel
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 1 l bouillon
- 1 dl slagroom
- een scheutje sherry
- naar smaak zout en versgemalen peper
- 100 g spekjes (uitgebakken)
Zo ga je te werk:
- Was de kastanjes, kruis ze in met een mesje en kook ze 20 minuten.
- Giet de kastanjes af, laat ze afkoelen en verwijder de schilletjes.
- Maak de aardappelen, de wortel en de ui schoon en snijd ze in kleine blokjes.
- Doe de olijfolie in een grote pan en bak de groentes vijf minuten aan.
- Voeg nu de warme bouillon en de kastanjes toe.
- Laat het geheel 15 minuten pruttelen en pureer de soep daarna met een staafmixer.
- Roer er de slagroom en eventueel een scheutje sherry door.
- Breng op smaak met zout en peper en garneer de soep met uitgebakken spekjes.