Verwerk je eigen oogst en maak deze heerlijke frambozentaart in gebak voor in het weekend.
Aantal personen: 6 – 8
Bereidingstijd: 1 uur en 45 min.
Dit heb je nodig:
- 120 g bloem, gezeefd
- 60 g zachte roomboter
- 1 el poedersuiker
- 2 eidooiers
- eventueel scheutje koud water
- 200 ml volle melk
- 1 vanillestokje
- 2 eidooiers
- 60 g suiker
- 25 g maïzena
- 250 g verse frambozen
- wat poedersuiker
Zo ga je te werk:
- Meng met de mixer de ingrediënten voor de bodem snel tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee (Ø 20 cm). Zet de vorm minstens een uur in de koelkast.
- Maak ondertussen de vulling.
- Meng met een garde de melk, het opengesneden vanillestokje, de dooiers, de suiker en de maïzena in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
- Laat het een minuut doorborrelen en laat de room vervolgens afkoelen in de pan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Knip een stuk bakpapier ter grootte van de taart.
- Leg het bakpapier op de bodem en bedek het met steunvulling (bijvoorbeeld rijst of gedroogde bonen).
- Bak de bodem zo tien minuten. Verwijder daarna de steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog een kwartier.
- Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen.
- Vul de afgekoelde bodem met de koele room en strijk het mooi glad.
- Verdeel de verse frambozen in een cirkelvorm over de taart en bestrooi met wat poedersuiker voor een mooi effect.