Deze gele linzensoep is vullend en vegetarisch. Probeer vandaag nog deze heerlijke linzensoep met winterwortel, knoflook en ui.
Dit heb je nodig:
- 1 winterwortel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- scheut olijfolie
- klontje boter
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl kurkuma
- ½ tl gemalen koriander
- ½ tl gemalen kaneel
- zout en peper, naar smaak
- 400 g gele (split)linzen
- 1,5 l bouillon naar keuze
Zo ga je te werk:
- Maak de wortel, de ui en de knoflook schoon en snijd in kleine stukjes.
- Verhit een scheut olijfolie met een klontje boter in een pan. Bak de groentes aan. Voeg de specerijen toe en bak deze even mee.
- Voeg de linzen toe, samen met de bouillon. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de soep pruttelen tot de groentes gaar zijn en de linzen iets uit elkaar vallen.
- Serveer naar wens met wat fijngesneden verse peterselie of koriander.