De appeloogst is in volle gang. De opbrengst kun je verwerken in een taart, appelmoes, koekjes of deze lekkere cake. De kwark in dit recept maakt de cake extra smeuïg.
Bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 200 g volle kwark, op kamertemperatuur
- 100 g boter, gesmolten en iets afgekoeld
- 175 g witte basterdsuiker
- 200 g bloem
- 3 eieren
- rasp van 1 citroen
- 1½ tl bakpoeder
- ¼ tl zout
- 3 appels
De kwark in dit recept maakt de cake extra smeuïg
Zo ga je te werk:
Bereidingswijze
- Meng de kwark, de boter, de suiker,de bloem, de eieren, de citroenrasp, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
- Mix met een handmixer (met de gardes) vlot tot een egaal mengsel. Je hoeft niet heel lang door te kloppen.
- Giet het beslag in een ingevette springvorm (doorsnee 24-26 centimeter) met een laagje bakpapier op de bodem.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
- Snijd de appels in acht tot twaalf partjes.
- Verdeel de partjes mooi over het beslag.
- Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in vijftig tot zestig minuten mooi goudbruin en gaar. Een satéprikker moet er schoon uitkomen.
- Laat de cake afkoelen in de vorm en bestrijk naar wens met wat verwarmde abrikozenjam voor een mooi, glanzend laagje