Een zomerse salade die eigenlijk het gehele jaar door lekker is. Zo ook bij het kerstdiner bijvoorbeeld! Snel, gemakkelijk en lekker.
Bereidingstijd: 15 min.
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 400 gram feta
- 5 rode bieten (voorgekookt)
- 2 bosjes radijsen
- 200 gram rucola
- 1/2 bosje dille
- 2 limoenen (enkel het sap)
- 100 gram appelkappertjes
- 2 tl mosterd
Zo ga je te werk:
Bereiding
- Snij de bieten in hele dunne plakjes. Spoel de radijzen en snij in plakjes. Spoel de rucola en de dille. Snipper de dille fijn, bewaar enkele takjes voor de afwerking.
- Bestrijk de feta met olijfolie en gril aan beide kanten. M
- Maak een vinaigrette met het limoensap, de mosterd en de olijfolie. Breng op smaak met de gesnipperde dille, peper en zout.
- Verdeel de plakjes rode biet over de borden.
- Leg in het midden een handje rucola en strooi er de radijzen over. Leg daar de stukken gegrilde feta bovenop. Werk af met de kruidenvinaigrette, peper en appelkappertjes.