Beleg knapperige bolletjes of pistoletjes met wat frisse blaadjes sla, jonge Hollandse geitenkaas en een schep van deze heerlijke, kruidige bosbessenchutney.
Bereidingstijd: 20 min.
Dit heb je nodig:
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 el zonnebloemolie
- 300 g bosbessen
- 1 el rietsuiker
- snufje gemalen kaneel
- snufje gemalen piment
- 2 el frambozenazijn
Zo ga je te werk:
- Fruit het sjalotje even aan in een pan met de zonnebloemolie.
- Voeg de gewassen bosbessen toe, samen met de overige ingrediënten.
- Roer goed door en breng aan de kook.
- Stamp de bessen tot een moes.
- Laat de chutney zo’n tien minuten pruttelen zodat het geheel wat dikker wordt en een deel van het vocht verdampt.
- Giet de chutney in hete, brandschone jampotjes en draai de deksels erop.
Deze chutney hoeft niet te ‘rijpen’ en kan je dus direct gebruiken.