Een goed perenjaar? Kook jam van de peren. Deze perenjam met vanille smaakt heerlijk op een boterham, een scone of bij een kaasplankje!
Bereidingstijd: 30 min.
Dit heb je nodig:
- 1 kg handperen (schoongemaakt gewicht)
- 1 sinaasappel, uitgeperst
- 500 g geleisuiker speciaal
- 1 vanillestokje, alleen de zaadjes
Zo ga je te werk:
- Schil de peren, verwijder de klokhuizen en steeltjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Meng het fruit met de andere ingrediƫnten en breng het geheel aan de kook.
- Als je wil kan je het fruit nog wat fijner maken met een aardappelstamper.
- Laat de fruitmassa een minuut flink doorkoken en giet de jam in schone, hete jampotten.
- Draai de deksels erop en laat rustig afkoelen.
De jam is minstens een jaar houdbaar. Wil je ‘m nog iets spannender maken? Voeg een beetje geraspte gemberwortel toe.