Een herfstig bijgerecht van malse, jonge bietjes, zo uit de grond. Kan ook als vegetarisch voorgerecht.
Bereidingstijd: 45 min.
Dit heb je nodig:
- 1,5 kg jonge bietjes met blad
- 6 el olijfolie
- 1/2 tl zeezout
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 250 g feta
- 2 el balsamicoazijn
- wat versgemalen zwarte peper
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de bietjes. Snijd het blad eraf, was het en dep het droog.
- Verdeel de bietjes over een bakplaat en verdeel er 3 eetlepels olie over en zeezout naar smaak.
- Pof de bietjes in de hete oven in ongeveer dertig minuten gaar (grote bietjes doen er wat langer over, controleer dus zelf of ze goed gaar zijn).
- Haal de bakplaat uit de oven laat de groente tot lauwwarm afkoelen.
- Schil de bietjes (indien nodig) en halveer ze.
- Verdeel de bietjes met (een deel van) het loof over vier borden.
- Bestrooi met de fijngesnipperde ui en verbrokkel de feta erover.
- Druppel er de azijn en de resterende olie over en bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak