Spruitjes zijn het lekkerst als de vorst erover is geweest, net als bij boerenkool. Walnoten van eigen erf zijn er heerlijk bij!
Bereidingstijd: 50 min.
Dit heb je nodig:
- 600 g spruitjes, schoongemaakt gewicht
- 60 g walnoten, in grove stukken gehakt
- Handvol rode druiven, gewassen en van de takjes gehaald
- Klein beetje olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Snijd de kontjes van de spruitjes en verwijder lelijke blaadjes.
- Verwarm de oven voor op 200 tot 220 graden.
- Meng de spruitjes met de overige ingrediënten in een ovenschaal.
- Rooster de spruiten tot ze naar wens zijn.
- Na twintig minuten zijn ze nog lekker knapperig, na veertig minuten zouden ze zacht moeten zijn.
- Wil je echt zachte spruitjes? Kook ze dan eerst tien minuten in een pan water voordat je ze in de oven roostert.