Een heerlijke quiche met serranoham in bier gestoofde uien en port salut.
Aantal personen: 8.
Bereidingstijd: 1 uur 20 min.
Dit heb je nodig:
- 750 g uien
- klont boter
- 1 flesje Mommeriete donker bier (of een ander donker bock- of abdijbier)
- 1 blikje croissantdeeg
- 2 el paneermeel
- 100 g serrano- of parmaham
- 3 eieren
- 250 ml kookroom
- Peper en zout, naar smaak
- 200 g port salut
Bereidingswijze:
- Maak de uien schoon, snijd ze in halve ringen en bak ze in de boter ongeveer tien minuten op een laag vuur.
- Giet het flesje bier erbij en laat het geheel stoven tot het vocht verdwenen is.
- Bekleed een ingevette bakvorm (diameter 23-24 centimeter) met het croissantdeeg. Zorg dat de naadjes goed dichtgedrukt zitten.
- Strooi een laagje paneermeel over de bodem en verdeel de plakjes ham over de bodem. Verdeel ook de gestoofde uien erover.
- Klop de eieren los met de room en breng dit op smaak met zout en peper.
- Giet het roommengsel over de uien.
- Snijd de port salut in plakjes en verdeel deze over de hartige taart.
- Zet de quiche in een op 170 graden voorverwarmde oven en bak hem in 30 tot 35 minuten gaar.
- Croissantdeeg kleurt snel donker, dus misschien moet je de laatste 10 minuten de quiche met aluminiumfolie afdekken.