Verrassend: deze bietjes uit de oven, geglaceerd met balsamico-azijn en honing. Serveer deze jonge bietjes als herfstig bijgerecht.
Bereidingstijd: 45 min.
Dit heb je nodig:
- 1,5 kg jonge rode bietjes met blad
- 2 el olijfolie
- snuf zout en peper
- 200 ml (groente)bouillon
- 3 el honing
- 4 el balsamicoazijn
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het blad van de bietjes, maar laat de stengels zitten.
- Verdeel de bietjes over een brede braadslee of een ovenschaal. Zorg dat de bietjes bedekt zijn met een laagje olie en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de bietjes 15 minuten in de oven.
- Schenk er wat bouillon bij.
- Verwarm in een steelpannetje de honing met de azijn en kwast er de bietjes mee in.
- Bak ze nog 20 minuten in de oven, terwijl je ze tussentijds enkele malen bestrijkt met de honing.
- Voeg eventueel ook weer wat bouillon toe.