In de zomer doen we liever ook makkelijk in de keuken, daarom dit recept voor een heerlijke zomertaart met vers fruit, die binnen vijf minuten op tafel staat.
Dit heb je nodig:
- 1 pakje slagroom (200 ml)
- 250 g mascarpone (of crème fraîche)
- 1 vanillepeul
- kant-en-klare taartbodem of een zelfgebakken, gebruik dan bijvoorbeeld de taartbodem van dit recept voor rabarbertaart
- vers zomerfruit zoals aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen en aalbessen
- kleine blaadjes verse munt
Zo ga je te werk:
- Klop de slagroom lobbig. Als je van zoet houdt, kun je nu wat kristalsuiker toevoegen, maar het hoeft niet.
- Roer de mascarpone los en klop deze luchtig door de slagroom.
- Snijd de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap er met een mesje de vanillezaadjes uit. Roer de zaadjes door het roommengsel.
- Verdeel het roommengsel over de taartbodem.
- Verdeel het fruit over de room en maak het geheel af met wat blaadjes verse munt.
Tip: een kant-en-klare taartbodem kan soms wat droog zijn. Besprenkel de bodem met een eetlepel zelfgemaakte citroenverbenasiroop. De bodem wordt weer wat sappiger én het voegt extra smaak toe.