Maak fris yoghurtijs met citroen, zonder ijsmachine of ingewikkeld gedoe. Je hebt alleen verse boerenzuivel, suiker en citroen, en een mixer nodig.
Bereidingstijd: 5 uur
Dit heb je nodig:
- 500 g volle boerenyoghurt
- 150 g Griekse yoghurt
- 100 g poedersuiker
- 1 el citroensap
- rasp van ½ citroen
- 200 ml slagroom
Zo ga je te werk:
- Roer alle ingrediënten behalve de slagroom in een mengkom door elkaar.
- Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Schep de slagroom bij de yoghurt en roer hem er voorzichtig door zodat het geheel mooi luchtig blijft.
- Giet het mengsel in een ruime diepvriesdoos en plaats deze in de diepvries.
- Haal de doos er na 2 uur uit en klop het ijs op met een (staaf)mixer. Zet de doos weer in de diepvries en klop het ijs na een uur weer op met de mixer.
- Herhaal dit drie à vier keer tot het yoghurtijs dik genoeg is en een mooie consistentie heeft.
In de Landleven-editie van juni 2017 vind je meer lekkere ideeën om zelf yoghurtijs te maken.