Op deze manier maakt moeder altijd de gehaktballen: met een scheutje ketjap manis en stukjes ui. Serveer de gehaktballen – zoals het hoort- bij aardappels en groentes.
Bereidingstijd: 30 min.
Dit heb je nodig:
- 500 g rundergehakt, op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 4 beschuiten, verkruimeld
- ½ kleine ui, zeer fijn gesnipperd
- 1 el ketjap manis
- 1 el grove mosterd
- zout en peper, naar smaak
- roomboter om in te bakken
Zo ga je te werk:
- Meng alle ingrediënten (behalve de boter) in een grote kom en kneed tot alles goed is vermengd.
- Maak je handen nat en rol ballen van het gehakt.
- Verhit de boter in een braadpan tot ze mooi bruin is. Bak nu de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin aan.
- Zet het vuur wat lager en laat ze (afhankelijk van hun grootte) nog zo’n 10 tot 20 minuten doorgaren.