Een luchtige venkelsoufflé uit de oven.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 60 min.
Dit heb je nodig:
- 2 venkelknollen
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 3 dl melk of bouillon
- 3 eieren
- naar smaak zout
- verder: bakblik of hoge schaal voor in de oven blender
Zo ga je te werk:
- Kook de venkelknollen gaar in 10 tot 15 minuten in weinig water met een beetje zout.
- Pureer ze met de blender.
- Maak ondertussen een mooie bechamelsaus: verhit de boter en roer er de bloem doorheen.
- Giet al roerend de melk of de bouillon erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
- Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
- Scheid dooier en wit van de eieren.
- Roer de venkelpuree en drie eierdooiers door de bechamelsaus.
- Klop drie eiwitten in een aparte schaal stijf en spatel ze daarna voorzichtig door de massa.
- Verwarm nu de oven voor op 180 graden C.
- Schep alles in een ruime beboterde vorm, waarin de soufflé de ruimte heeft om te rijzen.
- Plaats de vorm 30 tot 40 minuten onder in de oven.