Een zomerse omelet met de toppen van tuinbonen.
Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: 10 min.
Dit heb je nodig:
- 1 vergiet vol tuinboontoppen (toppen van de plant)
- 4 eieren
- 1 dl melk
- naar smaak zout en peper
- klontje boter
Zo ga je te werk:
- Was de toppen van de tuinbonen en laat ze goed uitlekken.
- Kluts de eieren met de melk in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Doe het klontje boter in de pan en laat het smelten.
- Zet daarna het vuur hoog en voeg de tuinboontoppen toe.
- Laat ze even slinken en giet het eimengsel erover.
- Zet het vuur zachter, bedek de pan met een deksel en bak de omelet tot die gestold is.
- U kunt de omelet koud of warm serveren.
- Lekker op grof bruinbrood met wat chutney.
Tip 1: Bak wat bonenkruid mee.
Tip 2: In plaats van tuinboontoppen kun je ook spinazie of snijbiet gebruiken.