Een frisse herfstsalade met appel en rode kool.
Bereidingstijd: 20 min.
Dit heb je nodig:
- 1 rodekool
- 2 appels (liefst zure)
- 2 el blanke rozijnen of een handvol fijngehakte dadels
- 1 dunne prei
- 2 of 3 ringen ananas in stukjes (vers of uit blik)
- naar smaak fijne blokjes kaas, bijvoorbeeld roquefort of lekkere boerenkaas
- 2 el zure room
- 1/2 tl gemalen kaneel
- 1 volle tl milde kerriepoeder
- sap en raspsel van 1 sinaasappel
- 1 el melk
Zo ga je te werk:
- Schaaf of snijd de rodekool in zeer fijne reepjes en verwijder de harde nerven.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes.
- Laat de rozijnen of dadels zo’n vijf minuten wellen in heet water en giet ze daarna weer af.
- Snijd de prei in dunne ringetjes.
- Meng rode kool, appels, rozijnen, prei, ananas en eventueel kaas goed door elkaar en serveer de salade in een grote schaal.
- Klop de zure room los met het kaneel- en kerriepoeder, het sinaasappelsap en -raspsel en de melk.
- Serveer deze dressing apart bij de salade.