Deze stamppot van witte kool is lekker pittig dankzij een beetje cajunkruiden en sambal. Serveer deze lekkere winterse stamppot bijvoorbeeld met gehaktballetjes en uitjes.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 40 min.
Dit heb je nodig:
- 1,2 kg kruimige aardappelen
- 750 g witte kool
- naar smaak zout en peper
- klontje boter
- scheut melk
- 1 tl cajunkruiden
- 1 el sambal
Zo maak je de stamppot van witte kool:
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een ruime pan met water (voeg zout naar smaak toe).
- Maak de kool schoon en snijd hem in reepjes.
- Doe de groente bij de aardappelen in de pan en kook het geheel in zo’n 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen met kool af en stamp het geheel tot een dikke puree.
- Voeg een klontje boter en een scheut melk toe.
- Roer als laatste de kruiden en de sambal door de stamppot.
- Lekker met jus en oud-Hollandse gehaktballen met uitjes.
Serveertips stamppot witte kool

Hollandse gehaktballen
Lekker bij deze stamppot van witte kool: ouderwetse Hollandse gehaktballen! Mét een scheutje ketjap manis en stukjes ui. Serveer de gehaktballen – zoals het hoort- bij aardappels en groentes.

Zelf rookworst maken
Met het stamppottenseizoen is ook het rookworstenseizoen weer aangebroken. Dennis Lonis uit Opmeer geeft zijn persoonlijke recept prijs én allerlei extra tips.