Een klassiek gerecht in een nieuw kleurtje, deze stamppot van paarse boerenkool.
Aantal personen: 5.
Bereidingstijd: 40 min.
Dit heb je nodig:
- 1,2 kg aardappelen
- 1 kg verse paarse boerenkool
- naar smaak zout en peper
- 1 rookworst
Zo ga je te werk:
- Schil de aardappelen en snijd ze in vieren.
- Maak de boerenkool schoon, verwijder de harde nerven en snijd het blad fijn.
- Leg de aardappelen in een ruime pan en bedek ze met een laag water.
- Voeg zout naar smaak toe en leg de boerenkool en de worst boven op de aardappelen.
- Laat het geheel zo’n 25 minuten koken.
- Giet de pan af en stamp de aardappelen en boerenkool tot een mooie stamppot.
- Voeg eventueel een scheut (warme) melk toe.
- Serveren met de in plakjes gesneden rookworst en een schep mosterd.
- Paarse boerenkool is verkrijgbaar bij goede groenteboeren en streekwinkels waar men producten direct van het land verkoopt.
- Heb je zelf geen paarse boerenkool in uw moestuin, dan is het misschien een leuk idee om dit volgend jaar aan te planten.
- Je kunt de paarse boerenkool in dit recept natuurlijk ook vervangen door (gewone) groene boerenkool.
- De paarse boerenkool van deze stamppot is afkomstig van het land van Hof van Twello