Bereid aardappels eens op een andere manier.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 55 min.
Dit heb je nodig:
- 4 zeer grote, kruimige aardappelen
- 1 zakje zuurkool
- 2 dl appelsap
- naar smaak versgemalen peper
- 125 g crème fraiche
Zo ga je te werk:
- Boen de aardappels goed schoon, maar schil ze niet.
- Kook de aardappelen 15 minuten in een pan water.
- Verpak elke aardappel apart in aluminiumfolie en pof ze nog 30 minuten in de oven op 200 graden.
- Kook intussen de zuurkool in ongeveer een kwartier gaar in het aanhangende water en het appelsap.
- Maak nu de aardappelpakketjes open, snijd in elke aardappel een kruis en druk het aardappelkruim iets naar buiten.
- Leg op elke aardappel een flinke schep zuurkool.
- Bestrooien met versgemalen peper en serveren met een dot creme fraiche.