De blauwe kaas geeft dit gerecht een pittige smaak.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Dit heb je nodig:
- 1,2 kg kruimige aardappelen
- 1 dl melk
- 400 g gesneden andijvie
- 150 g blauwe kaas
- 1 tl versgemalen nootmuskaat
- naar smaak zout en peper
Zo ga je te werk:
- Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een ruime pan met een laag water.
- Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar, giet ze af en stamp er samen met de melk een dikke puree van.
- Roer er beetje bij beetje de schoongemaakte en in reepjes gesneden andijvie door, terwijl je de pan op een heel laag vuurtje laat staan.
- Verkruimel de blauwe kaas en roer deze als laatste door de stamppot, samen met wat versgeraspte nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
- Voor een traditionele versie van deze stamppot met rauwe andijvie vervang je de blauwe kaas door uitgebakken spekjes.