De anders zo scherpe knoflook krijgt in dit recept een zachte smaak.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 50 min.
Dit heb je nodig:
- 20-25 tenen knoflook
- 2 gele uien
- 2 preien
- 4 aardappels
- scheut olijfolie
- 1,5 l kruidenbouillon
- 4 dl room
- 150 g gemalen amandelen
- naar smaak zout en versgemalen peper
- 65 g geroosterde gemalen amandelen
Zo ga je te werk:
- Pel de knoflookteentjes en de uien en snijd ze in fijne stukjes.
- Verwijder het groen van de preien, was de witte stukken en snijd deze in fijne ringetjes.
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
- Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook, de ui en de prei toe.
- Laat de groenten ongeveer een kwartier zachtjes stoven, zonder dat ze verkleuren.
- Voeg de aardappelblokjes en de warme bouillon toe.
- Laat het geheel met het deksel op de pan weer een kwartier zachtjes koken.
- Neem daarna de pan van het vuur, laat de soep iets afkoelen en pureer hem tot hij glad is.
- Roer er de room en de gemalen amandelen door.
- Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper en laat hem nog even goed doorwarmen op het vuur.
- Serveer de soep met houthakkersbrood en wat geroosterde amandelen als garnering.
- Houthakkersbrood is zelfgebakken brood, waaraan je havervlokken en gemengde pitten toevoegt.
- Bak een brood van een volkorenbroodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Strooi vóór het bakken royaal havervlokken en gemengde pitten over het brood en duw ze met je vingers iets in het deeg.
- Bak het brood in de oven en breek het in grove stukken voordat je het serveert.