Deze stevige knolselderijsoep serveer je met gerookte forel en frisse tuinkers. Heerlijk als voorgerecht op een winterse avond.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Dit heb je nodig:
- 1 ui
- 1 knolselderij
- 2 el olijfolie
- 1 l groentebouillon
- 150 ml kookroom
- naar smaak versgemalen peper
- 2 gerookte forelfilets
- 2 el geknipte tuinkers
Zo ga je te werk:
- Maak de ui schoon en snipper hem.
- Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
- Fruit de ui in de olijfolie en bak de knolselderij vijf minuten mee.
- Voeg een liter groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Kook de knolselderij in vijftien minuten zachtjes gaar.
- Pureer de knolselderijsoep met de staafmixer.
- Roer er de kookroom en wat versgemalen peper naar smaak door.
- Verwarm de knolselderijsoep nog twee tot drie minuten en schep het gerecht in vier diepe soepborden.
- Snijd vier gerookte forelfilets in reepjes en verdeel deze.
- Strooi er als laatste wat fijngeknipte tuinkers over.
Meer recepten met knolselderij

Knolselderij-aardappelpuree
Knolselderij heeft een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doet deze groente zeker niet onder voor zijn elegantere soortgenoten. Maak bijvoorbeeld eens deze lekkere knolselderij-aardappelpuree.

Hele knolselderij uit de oven
De basis van dit recept is niet moeilijk: een doodsimpele knolselderij. Maar probeer dit ovenrecept eens, want als je deze smaaksensatie op tafel zet, zal iedereen verbaasd zijn hoe lekker zo’n gewone knol eigenlijk kan zijn.