Een bijzonder recept met vijgen en roomkaas.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Dit heb je nodig:
- 4 vijgen
- 100 g suiker
- 50 g boter
- 50 g poedersuiker
- 80 g roomkaas
- 15 g zoethoutpoeder
- 150 g bloem
- 50+50+50 g suiker
- 2 eieren
- een snufje zout
Zo ga je te werk:
- Was de vijgen en snijd ze in vieren.
- Meng de suiker met het zoethoutpoeder en strooi dit over de vijgen.
- Bak de vijgen in de boter.
- Meng de roomkaas met een beetje poedersuiker en de rasp van de gewassen citroen.
- Oven voorverwarmen op 175 graden.
- Scheid de eieren en vang de dooiers en het eiwit apart op, elk in een eigen schaal.
- Klop zowel de eidooiers als de eiwitten op met elk 50 gram suiker.
- Voeg de opgeklopte eiermengsels samen en zeef de bloem en een snufje zout erdoor.
- Doe het mengsel over in een spuitzak en spuit het in banen op een bakmatje.
- Strooi 50 gram suiker over de banen en bak deze af gedurende 10 minuten.
- Voor het serveren de roomkaas tussen twee lange vingers smeren.