Een bijzondere parfait met frisse cranberry’s en tamme kastanjes.
Aantal personen: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten
Dit heb je nodig:
- 100 g tamme kastanjes
- 125 g suiker
- 2 el water
- 5 dl slagroom
- 3 el honing
- 3 el cranberryjam
- 2 el crème de cassis
- een handjevol verse cranberry’s ter garnering
Zo ga je te werk:
- Was de kastanjes en kruis ze in met een mesje.
- Pof ze een kwartier in een oven van 200 graden.
- Laat ze afkoelen, pel ze en hak de kastanjes in fijne stukjes.
- Meng de suiker met het water in een pannetje en laat het op een laag vuur langzaam iets karameliseren.
- Roer er de kastanjes door en laat ze afkoelen op een bord of bakplaat.
- Hak tweederde van de kastanjes in fijne stukjes en laat de rest heel.
- Klop de slagroom lobbig en roer er de honing, jam, crème de cassis en de fijngehakte stukjes kastanjes door.
- Giet het mengel in een grote of meerdere kleine puddingvormen en plaats ze in de vriezer.
- Na ongeveer zes uur is de parfait klaar.
- Stort de pudding op een bord en garneer met verse cranberry’s of cranberryjam en de achtergehouden hele krokante kastanjes.