Een frisse fruitsoufflé met kweepeer.
Aantal personen: 6-8
Bereidigstijd: 30 min
Baktijd: 30 tot 40 min
Dit heb je nodig:
- 1 kg kweeperen
- 2 el citroensap
- 700 g suiker
- 3 kruidnagelen
- 1 kaneelstokje
- 10 eieren
- 5 bladerdeegbladen voor hartige taart (diepvries)
- 2 eiwitten
- naar smaak zout
- 250 ml geklopte slagroom
Zo ga je te werk:
- Schil de kweeperen, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen.
- Kook de peren met het citroensap, de helft van de suiker, de kruidnagelen en de kaneelpijp totdat er een stroperige massa ontstaat.
- Voeg indien nodig een beetje water toe. Laat het afkoelen.
- Splits ondertussen de eieren.
- Klop de eidooiers au bain-marie luchtig los, voeg de rest van de suiker toe en laat onder regelmatig roeren op matig vuur indikken.
- Sla in een andere kom het eiwit, met een snufje zout, een beetje stijf en meng dit door de eigeelmassa.
- Bekleed een springvorm (doorsnede 24 centimeter) met het ontdooide deeg.
- Verwijder kruidnagelen en kaneelpijp uit de kweepeermassa en vul er de springvorm mee.
- Verdeel er daarna het eiermengsel over en bak de soufflé in een op 180 graden voorverwarmde oven dertig tot veertig minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
- Serveer met slagroom.