Fris, fruitig en gezond.
Dit heb je nodig:
- 1 kg bloedsinaasappelen
- 5 kumquats
- sap van 1 perssinaasappel
- sap van 1 limoen
- 800 g halfzoete geleisuiker of -als u van zoet houdt- 2 kg gewone suiker
Zo ga je te werk:
- Maak de bloedsinaasappels, kumquats en de grapefruit onder stromend water goed schoon en snij ze vervolgens in dunne plakjes.
- Verwijder de pitten.
- Kook de in plakken gesneden vruchten gedurende 1,5 uur in 1 liter water.
- Snij de gekookte vruchten fijn en leg ze terug in het kookvocht.
- Voeg er de geleisuiker of gewone suiker en het sap van de perssinaasappel en de limoen aan toe.
- Breng de massa al roerende aan de kook.
- Heb je geleisuiker gebruikt, laat het dan 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Wanneer je gewone suiker hebt toegevoegd, laat je de massa wat langer koken: tot de marmelade de juiste dikte heeft gekregen.
- Vul schone potten met de hete marmelade, sluit ze af en zet ze op kop.
- Na 10 minuten kun je ze rechtop zetten.