Romige andijviepakketjes met Parmezaanse kaas en rauwe ham uit de oven.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min
Dit heb je nodig:
- 1 kg andijvie
- 8-10 plakken rauwe ham
- 500 g tomaten
- 3 grote uien
- 1 teentje knoflook
- een scheutje olijfolie
- naar smaak versgemalen peper
- een handjevol Parmezaanse kaas
- een bosje peterselie
Zo ga je te werk:
- Haal de bladeren andijvie los van de krop en beng ze met wat water en olijfolie aan de kook op de hete plaat.
- Zet ongeveer 10 minuten in de kookoven.
- Laat afkoelen.
- Maak met de bladeren rechthoeken van 20 x 10 centimeter.
- Leg hierop een plak rauwe ham en een schijfje tomaat.
- Vouw de pakketjes dicht.
- Fruit de in ringen gesneden uien met een teentje fijngesneden knoflook.
- Leg de uienringen onder in een ovenschaal.
- Leg hier de rest van de tomaten op, in blokjes gesneden, met fijngehakte peterselie en peper.
- Leg er de andijviepakketjes op en bestrooi met Parmezaanse kaas.
- Zet het geheel ongeveer 30 minuten in het midden van de braadoven tot de kaas licht gekleurd is.