Aardappeltaartjes met groenten uit de oven.
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 40 min
Dit heb je nodig:
- 1 kg kruimige aardappelen
- 150 g boontjes
- 5 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 1 gele paprika, in dunne reepjes
- 2 tl Provencaalse kruiden
- 1,5 dl slagroom
- naar smaak (versgemalen) nootmuskaat
- 2 eieren, losgeklopt
Zo ga je te werk:
- Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
- Maak de boontjes schoon en kook ze in 5 minuten beetgaar, spoel ze onder koud water af en laat ze goed uitlekken.
- Bak de knoflook in 2 eetlepels olijfolie aan, voeg de paprikareepjes toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn.
- Schep de boontjes en de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Voeg de rest van de olie en de room erdoor.
- Breng op smaak met zout, peper en versgemalen nootmuskaat.
- Klop de eieren erdoor.
- Vet 8 muffinholtes in en vul ze met puree.
- Verdeel het groentemengsel over de bakjes.
- Bak de aardappeltaartjes in een voorverwarmde oven op 200 graden in zo’n 20 minuten goudbruin.